Mainos

Tupo-sovun viime esteitä poistettiin kiireellä

Tuloneuvottelujen jatko selviää illalla, kun Akavan hallitus käsittelee uudelleen varhain aamulla syntynyttä neuvottelutulosta. Akava vaati päivällä ratkaisun hyväksymisen ehdoksi toimia, joilla vältetään kuntien lomautukset, sekä palkankorotusten takaamista ylemmille toimihenkilöille.

SAK:n ja STTK:n hallitukset hyväksyivät ratkaisun aiemmin, mutta Akavan hallitus päättää kannastaan kello 19 alkavassa kokouksessa. Neuvottelulähteiden mukaan Akavan vaatimuksiin olisi löytymässä ratkaisu. Kuntien säästöjä koskevaan kannanottoon haettiin kuumeisesti Akavan vaatimia nimiä ja samaan aikaan järjestön edustajat neuvottelivat työnantajien talossa Etelärannassa.

Yhden liuskan mittainen kannanotto muotoiltiin tiistai-iltana tupo-pöydässä. Siitä keskusteltiin pitkään, ja lopulta paperia muotoiltiin Akavan haluamalla tavalla. Akava odottaa laajempaa sitoutumista kannanottoon eli ennen muuta valtiovallan ja Suomen kuntaliiton mukaantuloa. Kannanotossa todetaan kuntaliiton ja kunta-alan työmarkkinaosapuolten pitävän tärkeänä sitä, että kuntien mahdolliset säästöt vaikuttavat mahdollisimman vähän palveluihin ja henkilöstön asemaan.

Paperissa todetaan lisäksi, että kuntaliitto ja kunta-alan työmarkkinaosapuolet seuraavat kuntatalouden kehitystä ja tekevät tarvittaessa parannusesityksiä. Työhön pyydetään tarvittaessa myös valtiovallan edustajia.

Sopimuskorotukset myös ylemmille toimihenkilöille

Toinen Akavan vaatima asia on se, että sopimuskorotukset taataan myös työehtosopimusten ulkopuolella oleville ylemmille toimihenkilöille. Korotusten kohtalo näytti ratkeavan viime hetken neuvotteluissa Etelärannassa.

Ylemmistä toimihenkilöistä noin 40 000 on tes:in ulkopuolella. Ylempien toimihenkilöiden puheenjohtajan Matti Viljasen mukaan heistä noin 19 000 ei ole saanut yleiskorotuksia tällä sopimuskaudella. Ylemmät toimihenkilöt työskentelevät teollisuudessa ja palvelualoilla.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.