Mainos

Tupo-neuvottelut jatkuvat

Tupo-keskustelut ovat jatkuneet jälleen aamulla. Tällä kertaa vuorossa oli Metalliliiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh, joka perää kolmatta peräkkäistä laajaa tulopoliittista kokonaisratkaisua. Teollisuuden palkansaajien neuvottelukunnan seminaarissa Helsingissä puhuneen Lundhin mielestä sopimukseen on saatava mukaan kaikki osapuolet.

-Vakaat taloudelliset olot, suotuisa kehitys sekä palkansaajien, että työllisyydelle tulokset ovat osoittaneet, että tarvitsemme kolmannen tulopoliittisen ratkaisun. Tällä hetkellä sopu näyttää vaikealta, mutta uskon, että osapuolet pyrkivät ratkaisemaan ongelmat, Lund sanoo.

Lundhin mukaan suuri vastuu alakohtaisten ongelmien ratkaisemisessa on työnantajilla.

- Alakohtaiset ongelmat ovat vahvasti ylikorostuneita tässä keskustelussa, tavalla joka antaa väärän kuvan koko tilanteesta. Ensinnäkään kaikki ei ole alakohtaisia ongelmia vaan kaikkien ongelma, ja kun niitä yhdessä ruvetaan ratkomaan, korttitalo kasvaa tai kaatuu sitä mukaan, sanoo Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton Johannes Koroma.

Liittokohtaiseen sopimuskierrokseen joutuminen ei ole toivottua. Lundhin mukaan se merkitsisi esimerkiksi myönteisen työllisyyskehitityksen pysähtymistä

- Täytyy muistaa, että keskitetty tulopoliittinen ratkaisu ei ole itsetarkoitus. Me yritämme toimipaikkakohtaisen joustavuuden lisäämiseen ja olemme halunneet tehdä sen yhteistyössä ammattiyhdistysliitojen kanssa, jos voidaan sitä tietä edetä hyvä asia, ellei täytyy löytää muita ratkaisuja, Koroma totesi.
(MTV3)
Kitta Kohosen raportti Tupo-neuvotteluista. (1.41)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.