Mainos

Tupo-neuvottelut jatkuvat huomenna

Lukkiutuneita tupo-neuvotteluja jatketaan huomenna iltapäivällä. Neuvotteluissa alkaa viimeinen puristus, sillä SAK on asettanut maanantaiaamun takarajaksi ratkaisun syntymiselle.

Tupo-tarjoukset rinnakkain

Ellei tupo-sopua synny, SAK luopuu yrittämästä pitempään keskitettyä sopimusta. Tässä tapauksessa neuvottelut siirtyisivät liittotasolle. Työntekijä- ja työnantajapuoli ovat olleet eri mieltä palkankorotuksien tasosta.

SAK asetti oman takarajansa sen jälkeen, kun neuvottelut olivat katkenneet tuloksettomina alkuviikosta. SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma arveli tänään, että keskusjärjestö pitää kiinni neuvotteluajalle asettamastaan takarajasta.
-Spekulointi syksyn tuloneuvottelujen todellisista takarajoista on turhaa. Takarajana on ensi maanantai, Heinäluoma sanoi Viestintäalan ammattiliiton seminaarissa Helsingissä.

Työntekijä- ja työnantajapuoli ovat olleet eri mieltä palkankorotuksen tasosta ja palkansaajapuoli vielä keskenään siitä, millä tavalla korotus rakentuisi. Neuvotteluissa ehdittiin sopia ennen niiden keskeytymistä monia ns. työelämän laatuasioita kuten vuorotteluvapaan jatkuminen. Heinäluoma varoitteli työnantajapuolta, että palkkavaatimukset pikemminkin kasvavat kuin vähenevät, jos neuvottelut siirtyvät liittotasolle.

Myös pääministeri Paavo Lipponen on ollut huolissaan tuloneuvottelujen tilanteesta. Hän tapasi työmarkkinajohtajia torstaina ja korosti voimakkaasti tulosovun tarpeellisuutta maan talouden kannalta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.