Mainos

Tuplahurrikaani riepottelee Havaijia

Havaijin saariryhmää uhkaa kaksi peräkkäistä myrskyä. Iselle-myrsky heikkeni trooppiseksi myrskyksi, mutta lähestyvän Julion odotetaan olevan voimakkaampi.

Trooppinen myrsky Iselle piiskasi eilen Havaijin saaria katkoen sähköt yli 20 000 ihmiseltä. Saarelaisten onneksi Iselle oli heikentynyt matkallaan tavalliseksi trooppiseksi myrskyksi, joten sen aiheuttamat vahingot jäivät kohtuullisen pieniksi.

Paikalliset viranomaiset peruivat myrskyvaroituksen kaikilta saarilta, mutta varoittivat samalla lähestyvästä Julio-hurrikaanista.

Kansallisen sääpalvelun meteorologin Mike Cantinin mukaan Julio näyttäisi tällä hetkellä etenevän niukasti saarten ohi niiden pohjoispuolelta.

– Tämä ennuste voi kuitenkin muuttua, joten ihmisten pitää pysyä valppaina, Cantin varoittaa.

Kansallisen sääpalvelun mukaan saaria lähestyvä Julion myrskytuulet puhaltavat tällä hetkellä voimakkaimmillaan 45 metriä sekunnissa.

Julion odotetaan saapuvan Havaijin kohdalle sunnuntaina. Ennusteen mukaan myrsyn pitäisi Isellen tavoin heiketä edetessään, mutta joka tapauksessa sen odotetaan tuovan saarille hurjia rankkasateita ja aaltoja.

– Juliolla on vähintäänkin suuri vaikutus surffaamiseen pohjois- ja itäpuolen rannoilla. Aallot voivat olla 4-9-metrisiä - tai jopa korkeampia, Kansallisen sääpalvelun meteorologi Anthony Reynes arvioi.

Koulut ja monet kaupat ja virastot olivat perjantaina kiinni Iselle-myrskyn vuoksi. Lisäksi monet lentoyhtiöt ovat peruuttaneet lentojaan Havaijilla. Viranomaisten mukaan lentokentät pyritään kuitenkin pitämään auki.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.