Mainos

Tupakointikielto voimaan Ruotsin ravintoloissa

Huomenna voimaan tuleva tupakointikielto on saanut monet ruotsalaiset harkitsemaan tupakoinnin lopettamista.

Huomenna Ruotsin ravintoloissa astuu voimaan tupakointikielto. Maan hallitus toivoo, että tupakointikielto ravintoloissa saisi yhä useammat ruotsalaiset lopettamaan tupakoinnin kokonaan.

-Monet ihmiset aloittavat tupakoinnin kahviloissa, ravintoloissa ja kapakoissa. Näin ollen tupakoitsijoiden määrä vähenee, arvioi kansanterveydestä vastaava ministeri Morgan Johansson.

Ruotsalaiset suhtautuvat hyvin myönteisesti siihen, että tuhkakupit häviävät ravintoloiden pöydistä. Tuoreen kyselyn mukaan suurin osa ruotsalaisista kannattaa kieltoa ja neljäsosa uskoo kiellon kannustavan heitä lopettamaan tupakoinnin.

Tupakointi on kuun alusta lähtien sallittua ainoastaan erillisissä tiloissa, joihin ei saa järjestää mitään tarjoilua. Jos ravintola ei pysty järjestämään erillistä tupakointitilaa, koko ravintolasta tulee täysin savuton.

Tupakoinnin lopettamisessa avustavassa puhelinpalvelussa on jo huomattu, että kielto on saanut monet ihmiset harkitsemaan lopettamista.

-Saamme arviolta kaksinkertaisen määrän soittoja nykyisin, sanoo palvelusta vastaava Maria Rankka.

Ruotsissa tupakoitsijoiden määrä on laskenut alle 20 prosenttiin koko väestöstä, mikä on kansainvälisesti alhainen luku. Joidenkin mielestä kieltoja saisi olla vielä lisääkin.

Tutkimuslaitos Sifon tekemän tuoreen kyselyn mukaan joka viiden ruotsalainen haluaisi, että tupakointi kiellettäisiin myös yksityiskodeissa. Vastaajien mukaan tupakoitsijoille pitäisi riittää tupakoinnin salliminen parvekkeilla tai pihoille.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.