Mainos

Tupakointikiellon seuraukset Helsingissä: Opiskelijat keräävät tumppeja kouluajalla

Helsingin kaupunki on kieltänyt tupakoinnin oppilaitosten alueella. Opiskelijat kuitenkin polttavat oppilaitosten välittömässä läheisyydessä, ja kaikki koulun opiskelijat joutuvat kantamaan vastuun.

Helsingin sosiaali- ja terveysalan Malmin toimipisteen opiskelijat joutuvat siivoamaan tupakantumppeja koulun ympäristöstä kouluajalla.

Koulun nimettömänä pysyvä aikuisopiskelija kertoo, että kaikki koulun oppilaat laitetaan niin sanottuihin siivousvuoroihin, joissa opiskelijat joutuvat keräämään luokittain kanssaopiskelijoidensa tumppeja. Myös tupakoimattomat joutuvat osallistumaan siivoukseen.

–Osa on kieltäytynyt tumppien keräämisestä, mutta koko luokan on oltava paikalla kun siivousvuorossa ollaan. Opettajan johdolla siinä kerätään tumppeja koulun pihamaalta ja lähiympäristöstä, opiskelija kertoo MTV3 Uutisille.

Tupakoinnista sotkua ja häiriötä

Tupakantumpeista on muodostunut ongelma Helsingin oppilaitosten kokonaisvaltaisen tupakointikiellon vuoksi.

Edes täysi-ikäisillä opiskelijoilla ei ole lupaa tupakoida koulun alueella tai läheisyydessä. Tämän vuoksi tupakantumpeille varattuja astioita tai tupakkapaikkoja ei koulujen pihalta löydy.

–Tämä on suorastaan naurettavaa. Aika on muutenkin tiukilla opintojen kanssa, ja opetusaikaa käytetään tällaiseen, tuohtunut opiskelija sanoo.

Joka puolella olevista tupakantumpeista ja opiskelijoiden polttamisesta koulun läheisyydessä on muutakin haittaa. Esimerkiksi naapureille opiskelijoiden tupakoinnista voi aiheutua häiriötä.

–Koulun ympäristö on kamalassa kunnossa tumppien takia, ja joudun itse kävelemään tupakointiringin läpi joka kerta kouluun tullessani. Ei se tupakointi kuitenkaan rajoittamalla lopu, itse tupakoimaton opiskelija sanoo.

Yrityksistä huolimatta MTV3 Uutiset ei onnistunut saamaan koulun henkilökuntaa kommentoimaan asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.