Mainos

Tupakkayhtiö jättikorvauksiin Kaliforniassa

Kalifornialainen oikeusistuin on tuominnut tupakkayhtiö Philip Morrisin maksamaan 50 miljoonan dollarin eli noin 260 miljoonan markan jättikorvauksen syöpään sairastuneelle naiselle. Philip Morrisin asianajajat ilmoittivat heti valittavansa päätöksestä.

Marlboro-savukkeita 15-vuotiaasta polttanut Patricia Henley oli alunperin vaatinut vain 15 miljoonan dollarin korvausta. Päätöksen odotettiin painavan tupakkayhtiöiden osakekursseja alaspäin, sillä sekä analyytikot että lakiasiantuntijat katsovat sen antavan viitteitä myös siitä, mihin suuntaan muut tupakkayhtiöitä vastaan nostetut oikeusjutut ovat kallistumassa. Philip Morrisin osakkeiden kurssi putosi jo eilen New Yorkin pörssissä 11,5 prosenttia ja sen odotettiin edelleen laskevan tänään.

Tupakkayhtiöitä vastaan on edelleen vireillä yhteiskanne sekä useita yksittäisiä syytteitä siitä huolimatta, että Yhdysvaltain neljä suurinta tupakkayhtiötä marraskuussa allekirjoitti sopimuksen, jonka nojalla ne maksavat noin 206 miljardin dollarin eli noin 1,1 biljoonan markan korvaukset tupakan aiheuttamista terveyshaitoista. Ne suostuivat lisäksi uusiin rajoituksiin tupakan markkinoinnissa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.