Tupakkatilojen rakentaminen vähäistä ravintoloissa

Kesäkuun alussa voimaan astuva laki muuttaa ravintolat täysin savuttomiksi, mutta jättää mahdollisuuden erillisen tupakkatilan rakentamiseen.

Suurin osa ravintoloista ei aio rakentaa erillisiä tupakkatiloja uuden tupakkalain myötä. Kesäkuun alussa voimaan astuva tupakkalaki siirtäneekin suomalaiset tupakoimaan ravintoloiden ulkopuolelle, kuten Ruotsissa, Norjassa ja Italiassa.

Suomessa sisätiloihin saa rakentaa erillisen tupakkatilan, mutta sen kriteerit ovat tiukat. Tilan on oltava tiivis, valvottu ja riittävän iso. Lisäksi siellä on oltava erillinen ilmastointi eikä sitä voi rakentaa ilman rakennuslupaa.

Tupakkatilan tiukat säädökset ovat saaneet useimmat ravintolat päätymään täydelliseen savuttomuuteen.

Lain tarkoitus on suojata ravintolan työntekijöitä savulta, joten tupakkatilassakaan ei saa kukaan työskennellä ennen sulkemisaikaa.

Osa ravintoloista aikoo seurata asiakkaiden suhtautumista savuttomuuteen ja päättää vasta kesän jälkeen mahdollisen tupakkatilan rakentamisesta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat