Mainos

Tupakkateollisuus lahjoi ruotsalaislääkärin

Tupakkateollisuus on maksanut ruotsalaislääkäreille, että he mitätöisivät tupakoinnin aiheuttamia terveysriskejä, kertoo ruotsalainen Aftonbladet-lehti.

-

Vastikään paljastui myös että, yhdysvaltalainen tupakkayhtiö Philip Morris oli palkannut tupakoinnin ja syövän yhteyden kieltäneen tanskalaisen lääkärin, jotta hän olisi toimittajien ja poliitikkojen käytettävissä tupakkakeskustelussa.

Myös Ruotsissa tupakkateollisuus on toiminut samoin tavoin. Aftonbladetin mukaan tupakkateollisuus maksoi kolmelle lääkärille passiivisen tupakoinnin riskien kyseenalaistamisesta. Lehden mukaan lääkäreille maksettiin yhteensä 300000 kruunua eli noin 210 000markkaa.

Ruotsin kansanterveyslaitoksen tupakkaohjelman johtajan Margareta Haglundin mukaan tupakkateollisuus käyttää lobbaustyössään usein erilaisia välikäsiä. Teollisuuden painostus on voimakkainta usein silloin, kun ala kokee tulevansa uhatuksi, esimerkiksi kun lakeja ollaan muuttamassa. Ruotsin kansanterveyskomitea ehdottaa sellaista lakia, joka kieltäisi tupakoinnin täysin ravintoloissa.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.