Tupakkatauot kielletty osassa ravintoloita

Tilanne on pahin siirtymäajan ravintoloissa, joissa asiakas voi polttaa, mutta työntekijä ei.

Uusi tupakkalaki on kiristänyt ravintolatyöntekijöiden ja työnantajien välejä. Aiemmin työntekijät pitivät tupakkataukoja, mutta nyt osa työnantajista on kieltänyt tauoilla tupakoinnin kokonaan. Kiistaa on syntynyt etenkin suurten ketjujen ravintoloissa.

Tilanne on kärjistynyt lakimuutoksen myötä etenkin siirtymäajan ravintoloissa, joissa asiakas voi polttaa, mutta työntekijältä

se on kielletty.Tilanteeseen on haettu ratkaisua neuvottelemalla ammattiliiton ja työnantajien kesken.

Erityisen kireä tunnelma on suurten ketjujen ravintoloissa. Palvelualojen ammattiliitossa (PAM) toivotaan, että maalaisjärki otettaisiin käyttöön.

- Muualla kuin ravintolan tiloissa tupakointia ei pitäisi rajoittaa, koska laki lähtee vain siitä, että ravintolan tiloissa ei altistuta tupakansavulle, sanoo Palvelualojen ammattiliiton aluepäällikkö Lassi Ojanen.

Työnantajapuolella ei ole virallista kantaa työntekijöiden tupakoinnin rajoittamiseen.

- Mitään sellaista yleistä kantaa siitä, että työntekijöiden pitäisi kerta heitolla lopettaa tupakointi ei ole, kertoo Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry:n lakimies Aki Raudas.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat