Mainos

Tupakkalaki kaatui Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain senaatti kaatoi merkittävän tupakanvastaisen lakialoitteen varhain aamulla. Tapahtunutta voidaan pitää suurena voittona tupakkateollisuudelle ja tappiona kansanterveyden puolustajien toiveille kattavasta kansallisesta tupakkapolitiikasta. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoi olevansa hyvin pettynyt, mutta lupasi jatkaa tupakkalainsäädännön ajamista.

-Tänäänkin 3000 nuorta aloittaa tupakoinnin, ja heistä 1000:n elämä lyhenee sen takia, Clinton kertoi toimittajille. Senaatti väitteli ehdotuksesta kuukauden, mutta lopulta republikaanit kaatoivat ehdotuksen menettelyllisin perustein. Republikaanit sanoivat ehdotuksen olevan täysin ristiriidassa budjetin kanssa.

Lakiehdotus olisi nostanut savukkeiden hintoja noin kuudella Suomen markalla pakkaukselta viiden vuoden aikana ja päästänyt ravitsemus- ja lääkehallinnon sääntelemään tupakkaa ja nikotiinia. Lisäksi tupakkateollisuudelle olisi langetettu vuosittain miljardien sakot, mikäli se ei onnistuisi vähentämään nuorison tupakointia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.