Mainos

Tupakkalain toteutumista selvitetään ravintoloissa

Peruspalveluministerin tilaamassa selvityksessä arvioidaan, kuinka hyvin tupakkalain vaatimuksia noudatetaan ravintoloissa. Selvitys valmistuu syksyllä.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä selvityttää tupakkalain toteutumisen ja tupakansavulle altistumisen ravintoloissa. Selvityksen tekee Uudenmaan aluetyöterveyslaitoksen johtaja, professori Kari Reijula. Määräaika päättyy syyskuun lopussa.

Tarkoitus on arvioida miten ravintola-asiakkaat ja työntekijät altistuvat tupakansavulle ravintoloissa, tutkia tupakkalain toteutumisen esteitä ja etsiä keinoja ongelmien poistamiseksi. Reijulan on määrä myös ehdottaa toimia, joilla tupakansavulle altistumista ravintoloissa voidaan vähentää nykyisestä tai estää kokonaan.

Hyssälä sanoo kantavansa vakavasti huolta tupakoinnin ja tupakansavulle altistumisen aiheuttamista terveyshaitoista. Hän haluaa kuitenkin selvittää, miten tupakkalain uudistus toteutuu ravintoloissa, kun siirtymäaikojen päättymisestä on kulunut vuosi. Tupakkalain edellyttämät korjaustoimet piti tehdä ravintoloissa viimeistään heinäkuun alussa vuosi sitten.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre esitti viime viikolla, että Suomen pitäisi seurata Irlannin, Norjan ja Ruotsin esimerkkiä ja kieltää tupakointi ravintoloissa. Hyssälä ei ole ollut valmis menemään vielä näin pitkälle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.