Mainos

Tupakkakiellot lisääntyvät Yhdysvalloissa

Tupakonnin vastainen taistelu etenee vauhdikkaasti Yhdysvalloissa. Viime vuonna seitsemän uutta osavaltiota liittyi tupakoinnin rajoittajiin.

Yli puolet Yhdysvaltain asukkaista elää nykyään alueella, jossa on voimassa tiukat tupakointisäännökset. Yhdysvaltain osavaltioista jo 22:ssa on voimassa tupakointia rajoittavia lakeja ja uusia alueita on liittymässä savuttomiin osavaltioihin.

Esimerkiksi Itärannikon Marylandissa on äänestetty jo viidesti tiukoista tupakointisäännöksistä, mutta joka kerta lakiesitys on kumottu, tosin varsin täpärissä äänestyksissä. Pian edessä on uusi äänestys. Ravintolaväki on jo valmistautunut muutokseen.

Carroll's Creek Cafen ravintolapäällikkö Richard McClure suhtauu maltillisesti mahdolliseen tupakkakieltoon.

- Jos tupakointi kiellettäisiin kaikkialla, asiakkaat palaisivat takaisin seurustelemaan samalla tavalla kuin ennen kieltoa, mutta ilman tupakkaa. Kaikki alalla olevat eivät pidä savuttomuutta pahana asiana, McClure huomauttaa.

Näkyviä tupakoinnin rajoittajia ovat olleet New York, Kalifornia sekä maan pääkaupunki Washington. Niiden esimerkki toi viime vuonna mukaan jo seitsemän uutta osavaltiota ja tupakanvastustajat uskovat, että sama vauhti jatkuu edelleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.