Mainos

Tupakka tappaa satoja tuhansia Venäjällä

Venäjän kuluttajansuoja-asiainvirasto on huolissaan etenkin naisten tupakoinnin nopeasta lisääntymisestä. Nuorten naisten keskuudessa tupakoivien määrä on kaksinkertaistunut 15 vuodessa.

Tupakointi tappaa vuosittain 270 000 venäläistä, arvioi maan kuluttajansuoja-asiainviraston asiantuntija Gennadi Ivanov. Kuluttajansuoja-asiainvirasto laskee, että 65 prosenttia miehistä ja 30 prosenttia naisista polttaa savukkeita. Naistupakoitsijoiden määrä on kovassa kasvussa, nuorten naisten tupakointi on kaksinkertaistunut 15 vuodessa.

Venäjän ehkäisevän terveydenhuollon keskuksen mukaan miesten keskimääräinen eliniänodote nousisi 59,4 vuodesta 63 vuoteen, jos miehet luopuisivat tupakasta.

Venäjän tupakointilastoja esiteltiin eilen Moskovassa, missä pohdittiin maan mahdollisuuksia liittyä kansainväliseen puitesopimukseen, jonka tavoitteena on tupakan kulutuksen lisääntymisen ehkäiseminen.

Venäjän duuma hyväksyi hiljattain lain, joka rajoittaa tupakointia julkisilla paikoilla. Samalla kiellettiin tupakanmyynti oppilaitoksissa ja urheilutiloissa sekä niiden ympäristössä sadan metrin säteellä.

(MTV3-Itar-Tass-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.