Tupakasta lähtenyt tulipalo toi vuokralaiselle tuomion

Mies oli palon havaittuaan pyrkinyt rajoittamaan vahinkoja sulkemalla palavan vaatehuoneen oven ja soittamalla hätäkeskukseen.

Loppilainen 20-vuotias mies sai torstaina Riihimäen käräjäoikeudelta kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion yleisvaaran tuottamuksesta. Mies aiheutti vuosi sitten tulipalon vuokra-asunnossaan, kun palava tupakka putosi vaatehuoneen lattialle.

Ensimmäisille pelastajille nuorimies totesi moneen kertaan heittäneensa tupakantumpin vaatehuoneeseen. Oikeuden mielestä teko ei ollut tahallinen, vaan sitä ja sanavalintaa selittää voimakas humalatila. Näin ensisijainen syyte tuhotyöstä meni nurin.

Oikeuden mielestä esiin ei tullut mitään syytä, miksi vastaaja olisi tarkoittanut sytyttää tulipalon. Toisekseen mies oli palon havaittuaan pyrkinyt rajoittamaan vahinkoja sulkemalla palavan vaatehuoneen oven ja soittamalla hätäkeskukseen.

Oikeus sovitteli vahingonkorvaukset puoleen eli vajaaseen 1200 euroon, koska kärsijä oli kunta ja koska tuomittu on hyvin heikossa taloudellisessa asemassa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat