Mainos

Tupakan salakuljetus lisääntynyt

Suurin osa salakuljetetuista savukkeista tulee Venäjältä usein laillisen tavaran sekaan piilotettuna. Alkoholin salakuljetus on pysynyt alhaisella tasolla.

Tupakan salakuljetus on lisääntynyt. Tulli otti viime vuonna haltuunsa rikosasioissa yhteensä lähes 33 miljoonaa savuketta.

Määrä on noin 4 miljoonaa suurempi kuin toissa vuonna ja suurin viiteen vuoteen. Lisäksi takavarikoitujen savukkeiden määrä on suurempi kuin viiteen vuoteen.

Suurin osa laittomista savukkeista saapuu maahan Venäjältä. Tullin mukaan tupakkaa piilotetaan useimmiten laillisen tavaran sekaan tai kuljetusvälineisiin rakennettuihin kätköihin.

Alkoholin salakuljetus pysyi tasaisen matalalla tasolla. Juomia takavarikoitiin viime vuonna 6500 litraa, kun vuonna 2005 alkoholia saatiin takavarikkoon reilut 1000 litraa enemmän. Doping- ja lääkerikosten määrä sen sijaan kasvoi viime vuonna.

Tullin tilastoista selviää myös, että tulli tutki viime vuonna lähes 130:tä talousrikosta, joissa tekijöitä epäiltiin useimmiten törkeistä veropetoksista tai veropetoksista. Talousrikoksista laskettiin syntyneen valtiolle 13 miljoonan euron vahingot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.