Mainos

Tupakan ostamisen ikäraja synnytti juupas-eipäs -taistelun

Tupakoinnin kieltäminen jopa kokonaan saa kannatusta MTV Uutisten Facebook-sivulla.

Yhdysvalloissa New Yorkissa astui voimaan alle 21-vuotiaiden tupakanostokielto. Uuden säädöksen myötä tupakan myyntiä säännellään samalla ikärajalla kuin alkoholia.

MTV Uutisten lukijoiden mielestä Suomessakin ikärajan nostamista voisi kokeilla - ja jopa tupakanoston täyskieltoa ehdotetaan.

”Kielletään kokeeksi kaikilta alle 65 v.”

”Myyntiin totaalikielto ja hallussapitoon samaten... Aiheuttaa alkoholin kanssa sen verran kuluja yhteiskunnalle, että jos ne sais pois tai vähennettyä, niin ei olisi mitään kestävyysvajetta.”

”Loistava ehdotus ja alku, toisaalta voitaisiin kieltää tupakan ostaminen kaikilta.”

”Mitä korkeampi toi ikäraja, sitä parempi. Omalta kannalta voin sanoa, että tuntuu kamalalta seurata, kun on moni tuttu jo lamauttanut kehonsa, kun polttanut niin paljon. Eiks niitä rasita, kun koko elämä alkaa pyöriä harrastuksen ympärillä ja rahat hupenee nopeampaa eikä ne itse tajua sitä.”

”Holhoamisella eivät ongelmat ratkea”

Joidenkin kommenttien mukaan ikärajan nostaminen ei takaisi kuitenkaan sitä, että nuoremmat eivät saa tupakkaa käsiinsä.

”Voi kokeilla, mutta saavathan niin monet nuoret jo nykyisinkin "kaveriltaan", että tuskin tuo ei tupakkaa alle 21 -kielto toimisi käytännössä, kun ei tuo nykyinenkään ikäraja pidätä täysin alle 18-vuotiaita tupakoimasta.”

”Nykyinen ikäraja on ihan hyvä. Tupakka (ja muut päihteet) on kyllä ihan turhuutta, mutta toisaalta ylettömillä kielloilla ja holhoamisella ei ongelmat ratkea.”

”Kielto ei vaikuttaisi paljoa, pikemminkin joko tupakoiden hinta kaksinkertaiseksi nykyisestä tai/ja tupakat "tupakkakioskeihin".”

Jotkut Facebook-käyttäjät myös huomauttavat, että tupakoitsijat tuovat myös tuloja valtion verokirstuun.

”Kyllä me tupakoitsijat maksamme valtionkassaan melko määrän euroja! Mä en ymmärrä, miksi tupakoimattomat koittaa puuttua tähän? En mäkään juo, mutta en mä sitä muilta ole kieltämässä. Mitä sit jos toi toimisikin, mistä otettaisiin ne menetetyt veroeurot? Lapsilta vai vanhuksilta?” 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.