Mainos

Tupakan ja alkoholin takavarikot vähentyneet

Tullin takavarikoimien alkoholin, tupakan ja hormonien määrät laskivat viime vuonna edellisvuodesta.

Tiedustelupäällikkö Samy Gardemeister arvioi syyksi tähän sitä, että tulli tekee yhä enemmän hallittuja läpilaskuja. Tällöin epäilyttävä lasti päästetään valvotusti määränpäähänsä asti. Esimerkiksi Venäjälle lännestä laittomasti menevät savukkeet kulkevat usein Suomen kautta.

Savukkeiden laiton tuonti näkyi erityisesti Viron ja Venäjän liikenteessä. Tulli paljasti viisi yli miljoonan savukkeen tuontiyritystä. Savukkeet oli yleensä kätketty laillisen lastin sekaan tai kuljetusvälineiden rakenteisiin. Savukkeita takavarikoitiin lähes 28 miljoonaa kappaletta.

Lääkkeitä ja hormoneja takavarikoitiin viime vuonna lähes 300 000 tablettia tai ampullia. Suurin määrä kerralla löytyi Nuijamaan tullissa, mistä suomalaisen rekan veturin vaihtolavan alta löytyi matkalaukullinen hormoneja eli lähes 90 000 kappaletta. Joukossa oli anabolisia steroideja ja testosteroneja.

Takavarikoidusta alkoholista pirtua oli yli 60 prosenttia. Suurin erä löytyi Helsingissä, mistä venäläisen rekan kontista paljastui ilmoitetun viinietikan sijasta 23 000 litran pirtulasti. Kaikkiaan alkoholia takavarikoitiin 97 000 litraa.

Tullin paljastamista rikoksista oli viime vuonna yhteensä noin 5500 epäiltyä, joista alle puolet oli ulkomaalaisia. Heistä kaksi kolmesta oli venäläisiä ja joka kymmenes virolainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.