Tuottajat saivat lihasta entistä paremman hinnan

Maatalouden tuottajahinnat ovat jatkaneet nousuaan. Karjankasvattajat saivat viime vuonna sian- ja naudanlihasta reilun kymmeneksen paremman hinnan kuin toissa vuonna.

Vielä enemmän nousi karitsanlihan tuottajahinta, kertoo maa- ja metsätalousministeriö.

Hintoja nostaa se, että sikaa, nautaa ja lammasta tuotetaan Suomessa vähemmän kuin kulutetaan.

Tuottajaliitto MTK:n mukaan hintojen nousu ei kuitenkaan ole olennaisesti auttanut lihantuottajien asemaa Suomessa.

– Valitettavasti on käynyt niin, että tuotantopanosten hinta on noussut vielä enemmän, kotieläinasiamies Jukka Markkanen sanoo.

Rukiin tuottajahinta nousi 15 prosenttia

Viljelijät saivat aiempaa enemmän rahaa myös kaikista viljoista paitsi mallasohrasta. Rukiin tuottajahinta nousi eniten, peräti 15 prosenttia.

Viljan kallistuminen lisäsi kotieläintilojen kustannuksia, sillä ne joutuivat maksamaan eläinten rehusta aiempaa enemmän.

Perunan hinta heitteli viime vuonna vuodenaikojen välillä. Tuottaja sai joulukuussa ruokaperunasta kolme kertaa enemmän kuin keväällä. Keskihinta laski 16 prosenttia toissa vuodesta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat