Mainos

Tuottajahinnat kääntyivät laskuun toukokuussa

Tuottajahinnat kääntyivät laskuun toukokuussa. Eniten tuottajahintojen putoamiseen vaikutti tuontihintojen 0,4 prosentin halventuminen raakaöljyn ja peruskemikaalien vetämänä.

Tuottajahinnat kääntyivät laskuun toukokuussa. Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahintaindeksi painui huhtikuusta toukokuuhun 0,1 prosenttia, kun vielä edellisen kuukauden aikana tuottajahinnat olivat nousseet 0,2 prosenttia.

Eniten tuottajahintojen putoamiseen vaikutti tuontihintojen 0,4 prosentin halventuminen raakaöljyn ja peruskemikaalien vetämänä. Myös vientihinnat, kotimarkkinoiden perushinnat ja tukkuhinnat kääntyivät lievästi miinukselle.

Muutos edelliseen kuukauteen oli selvin tuontihinnoissa, jotka olivat maaliskuusta huhtikuuhun nousseet 1,2 prosenttia. Tuolloin myös vientihinnat, kotimarkkinahinnat ja tukkuhinnat olivat plussalla.

Vuoden takaiseen verrattuna tuottajahintaindeksi pysyi toukokuussa 1,0 prosentin nousussa, mutta nousu hidastui selvästi edellisen kuukauden 1,5 prosentista. Eniten vuodessa kallistuivat tuontihinnat, 4,8 prosenttia. Sen sijaan vientihinnoissa nousua kertyi vain 0,4 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.