Mainos

Tuottajaguru Spector todettiin syylliseksi murhaan

Legendaarinen musiikkituottaja Phil Spector on todettu syylliseksi toisen asteen murhaan Yhdysvalloissa. Oikeusistuimen mukaan Spector ampui näyttelijätär Lana Clarksonin kuoliaaksi kartanossaan Los Angelesissa vuonna 2003.

69-vuotiaan Spectorin tuomio luetaan 29. toukokuuta. Häntä uhkaa jopa 18 vuoden vankeustuomio.

Syyttäjän mukaan Spector ampui Clarksonin aamuyöllä 3. helmikuuta vuonna 2003. Pari oli tavannut vain muutamia tunteja aiemmin Hollywoodissa sijaitsevassa yökerhossa, missä Clarkson työskenteli.

Syyttäjien mukaan tuottajalegenda on jo aiemmin käyttäytynyt väkivaltaisesti naisia kohtaan, kun nämä yrittivät erota hänestä. Oikeudenkäynnissä viisi naista todisti, että Spector oli uhannut heitä aseella.

Spectorin entinen autonkuljettaja puolestaan kertoi, että surmayönä hänen työnantajansa oli ilmestynyt oviaukkoon ase verisessä kädessään. Kuljettajan mukaan Spector oli todennut: "Luulen, että tapoin jonkun."

Puolustus on väittänyt Clarksonin tehneen itsemurhan. Spectorin lakimiehet painottivat myös, ettei tuottajalegendan käsistä tai vaatteista löytynyt jälkiä ruudista.

Spector on ollut syytettynä asiasta jo aiemmin. Edellinen oikeudenkäynti päättyi tuloksettomana vuonna 2007, kun valamiehet eivät päässeet yksimielisyyteen tuomiosta.

Spector on työskennellyt muun muassa The Beatlesin, Tina Turnerin ja Ramonesin kanssa. Hän kehitti myös kuuluisan Wall of Sound -äänivallitekniikan.

Spector kuunteli tuomionsa rauhallisena

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.