Mainos

Tuottaja Markus Selin: "Mannerheimia ei voi jättää kesken"

Kohutun Mannerheim-elokuvan kuvaukset aiotaan aloittaa elokuussa, vaikka vaikka rahoitus ei ole vieläkään koossa. Filmi on saanut uuden päätukijan, jonka ansiosta päästään alkuun. Tuottaja Markus Selin vakuuttaa, että elokuvaa ei peruta.

Vedonlyönnistä tukea

Elokuva uusi päätukija on kuin symboli epävarmuudelle, jonka on leimannut elokuvan käynnistämistä. Ruotsalainen vedonlyöntifirma Unibet on lähtenyt auttamaan kuvausten aloittamista.

Unibet ei odota filmiltä tuottoa, vaan perinteistä sponsorin julkisuutta omalle tuotemerkille. Selin myöntää, että rahoitusvaje on yhä suuri, mutta Unibetin ansiosta ei tarvitse ainakaan vielä pistää kameroita lopullisesti kiinni.

- Rahaa puuttuu vielä, mutta summaa en tässä kerro. Kaikki ovat tervetulleita tähän hankkeeseen, sanoo Selin.

Myöskään Unibetin sopimuksen suuruutta ei kerrota. Elokuvan 10 miljoonan euron budjetista puuttui vielä jokin aika sitten yli puolet.

"Pakko tehdä loppuun"

Selinin mukaan Solar Films on laittanut Mannerheimiin jo niin paljon rahaa kiinni, että filmi on saatava valmiiksi. Jos Solar lopettaisi hankkeen nyt, seurauksena saattaisikin olla konkurssi, koska yhtiö joutuisi alaskirjaamaan tappioiksi noin 3 miljoonaa euroa investointeja, jotka eivät ole tuottaneet mitään.

- Myös suomalaisia uusia tukijoita on kiikarissa, mutta kerromme niistä vasta, kun sopimukset on allekirjoitettu. Toivottavasti jo lähiviikkoina.

Ohjaajakin empii vielä

"Toivottavasti jo lähiviikkoina" oli koko tapahtuman yleissävy. Ohjaaja Renny Harlin oli skype-yhteydessä Los Angelesista ja lupasi tulla töihin, kunhan kaikki on varmaa.

- Tulen Suomeen niin pian kuin mahdolista. Tietenkin se edellyttää sitä, että budjetti on kohdallaan - siis voimme olla varmoja, että kuvaukset alkavat ja tiimi saadaan kasaan.

Harlin huomautti, että kansainväliset kuvaajat ovat jo häipyneet muihin töihin.

- En halua enää kokea samaa pettymystä kuin talvella. Sitä ei halua kukaan.

Suomalaiset elokuvateatterit ja filmibisnes odottavat Mannerheimin kaltaista suurelokuvaa - samalla kun projektia kritisoineet pitävät elokuvaa liian kalliina Suomen markkinoille ja ihmettelevät, kiinnostaako suomalainen sotamarsalkka kansaivälisiä markkinoita.

"Oikeusjutusta tuskin haittaa"

Jos Mannerheimin rahoitus on vielä auki, vielä pahemmin sekaisin ovat olleet "suomalaisen elokuvan kultasormen", tuottaja Markus Selinin omat raha-asiat. Selin tuomittiin runsas vuosi sitten käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen sekä korvauksiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja veropetoksesta. Jutun hovioikeustuomio on tulossa lähipäivinä.

- Jaa nytkö se on tulossa? tuumasi Selin MTV:n uutisten kysymykseen, mitä hän odottaa hovista.

- He tekevät työnsä ja mielenkiinnolla katson, mikä on päätös.

Onko oikeusprosessi vaikuttanut Mannerheimin rahoittamiseen?

- Ei minun mielestä. En ole havainnut mitään sellaista.

NÄYTTELIJÄ-MARSKI JAKSAA ODOTTAA

OHJAAJA HARLIN ALOITTAA KUVAUKSET ELOKUUSSA, JOS...

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.