Mainos

Tuotevakuutuksista ylimääräinen rahanmeno kuluttajalle

Useat elektroniikkatuotteita ja myös jopa silmälaseja myyvät firmat tarjoavat kuluttajille tuotteen ostohetkellä otettavaa tuotevakuutusta. Melko kallis vakuutus kattaa myyjien mukaan kaikenlaiset takuun ulkopuolelle jäävät vahingot, kuten esimerkiksi kastuneen matkapuhelimen tai kaatuneen television.

Tuotevakuutus ei kuitenkaan ole niin ainutlaatuinen kuin annetaan ymmärtää. Matkapuhelimet, pesukoneet, silmälasit ja muut kodin tavarat kuuluvat käytännössä aina kotivakuutuksen korvauspiiriin.

Lisähintaa tuotevakuutusmaksuista

Kotivakuutukseen kuuluvan irtaimistovakuutuksen omavastuuosa pyörii Tapiolan kehityspäällikkö Matias Ruposen mukaan kaikilla vakuutusyhtiöillä 150 euron ympärillä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että matkapuhelimen vahingoittuessa kuluttaja korvaa siitä itse 150 euroa, ja vakuutusyhtiö maksaa ylimenevän osan.

Elektroniikkajätti Expertiltä ei kerrota suoraa hintaa tuotevakuutukselle, vaan se riippuu täysin tuotteen hinnasta. Kuitenkin esimerkiksi 200 euron arvoisen matkapuhelimen tuotevakuutuksesta saa pulittaa ostohetkellä 60 euroa, ja mahdollisen vahingon sattuessa ylimääräisen omavastuuosan 30 euroa. Muilla tuotteilla omavastuu on Expertin mukaan 10 euroa. Tuotevakuutuksen voimassaoloaika on ainakin matkapuhelintapauksissa ainoastaan yhden vuoden, eikä vakuutusta voi uusia.

Näin ollen kahdensadan euron esimerkkipuhelimelle tulisi ostohetkellä "ylimääräistä" hintaa 60 euroa, jos siihen otettaisiin tuotevakuutus. Sama turva on periaatteessa kuitenkin jo olemassa, mikäli kuluttajalla on voimassa oleva kotivakuutus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.