Mainos

Tuoreet WinCapita-syytteet vasta jäävuoren huippu

MTV3:n uutisten rikostoimittaja Jarkko Sipilä kertoo, että tänään nostettiin syytteet vasta Wincapitaan liittyvästä ydinjutusta. Pyramidihuijaukseksi epäillyn sijoitusklubin perustajaa Hannu Kailajärveä syytetään törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Toinen vastaaja on nainen, jonka osalta syyttäjä esittää toissijaisesti syytettä avunannosta kyseisiin tekoihin.

- Tässä on kyse nyt jäävuoren huipusta, Hannu Kailajärveen ja hänen lähipiiriinsä liittyvästä rikosasiasta. Muita asioita on vireillä eri puolilla maata tutkinnassa lukuisia, mutta tänään nostetut syytteet koskevat nimenomaan keskeisintä ydinjuttua.

Poliisitutkinnan aikana yli 2 000 ihmistä on esittänyt korvausvaatimuksia ja näiden korvausvaatimusten yhteissumma on 37 miljoonaa.

- Nähtäväksi jää, onko heillä ylipäätään mahdollisuus saada rahaa takaisin. Jonkin verran takavarikkoja on tehty, mutta epäilenpä, että kaikille ei rahaa riitä, Sipilä sanoo.

Mistä syytteet sitten tulivat?

- Syyte törkeästä petoksesta perustuu siihen, että WinCapita-nimellä toimineen klubin ja sen tulojen muodostumisesta olisi annettu jäsenille väärää tietoa, ja siten saatu heidät sijoittamaan klubiin rahaa, Sipilä sanoo.

- Toinen syyte rahankeräysrikoksesta perustuu siihen, että klubin suorittama rahankeräys jäseniltä olisi järjestetty pyramidipelin muodossa. Suomeksi sanottuna ihmisiä on ensin erehdytetty luulemaan, että kyse on oikeasta sijoittamisesta, vaikka syyttäjän näkemyksen mukaan tämä on ollut pyramidihuijaus. Siinä taas ensin mukaan tulleille maksestaan rahaa sen perusteella, että saadaan lisää jäseniä. Matemaattisesti pyramidihuijausten on mahdotonta toimia niin, että rahaa riittäisi kaikille.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.