Mainos

Tuore turkistarhauslobbari Marja Tiura: Kritiikki kuuluu demokratiaan

Huhtikuussa Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton toiminnanjohtajana aloittanut Marja Tiura pitää tänään eduskunnassa käsiteltävää kansalaisaloitetta turkistarhauksen lopettamiseksi hyvänä asiana.

– Minun mielestäni kansalaisaloite on ollut ihan oikea tapa lähteä viemään eteenpäin keskustelua. Nyt tätä keskustelua käydään demokratian keinoin eikä tehdä tarhoilla vahingontekoja kuten takavuosina, Tiura kiittelee Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelman haastattelussa Tampereella.

Sen sijaan Oikeutta eläimille -yhdistyksen salakuvauksen Tiura tuomitsee tiukasti.

– Se, että tuolla liikutaan öiseen aikaan tilalta toiselle, ei ole hyvä juttu sairauksien näkökulmasta. Esimerkiksi silmätulehdus, plasmasytoosi ja penikkatauti ovat kaikki erittäin tarttuvia sairauksia.

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi eilen illalla kuvia ja videomateriaalia sairaista tarhaeläimistä, joita se on kuvannut turkistarhoilla vuosina 2011 ja 2012. Tiura ymmärtää kuvien aiheuttaman järkytyksen, mutta korostaa, että kysymys normaalista asiasta.

- Eihän sairaiden ihmisten tai eläinten katsominen ole kivaa katsottavaa. Samaan hengen vetoon tulee kuitenkin muistaa, että meillä on Suomessa miljoonia eläimiä. Nämä eläimet sairastaa ihan samalla tavalla kuin muutkin eläinlajit. Tarhaeläimillä on ominaissairauksia, joiden kanssa me jatkuvasti painitaan ja tehdään työtä, Tiura toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.