Mainos

Tuore Kennedy-kirja heittää varjon murhatutkijoiden päälle

17:13

Presidentti John F. Kennedyn murhasta tihkuu edelleen uutta tietoa.

Tuore kirja paljastaa, että tutkimuksia tehtiin hutiloiden, mikä jätti monia kysymyksiä. Kirja nostaa myös kysymyksen, olisiko murha voitu estää - koska epäily teosta oli olemassa jo ennakkoon.

Perustiedot ovat ja pysyvät: Lee Harvey Oswald ampui presidentti John F. Kennedyn Dallasissa 22. marraskuuta 1963. Teon taustalla ei ollut salaliittoa. Toimeksiannosta joko Kuubasta tai Neuvostoliitosta ei edelleenkään ole näyttöä.

Silti Philip Shenonin uutuuskirja "Kennedyn murhan salattu historia" nostaa esille puutteita murhaa tutkineen Warrenin komission työtavoista. Tietoa salattiin ja tutkinnassa oli kummallisuuksia, joita ei julkistettu.

Yksi salaliittoteorioiden suosikki on toinen ampuja. Nykytiedon mukaan ampujia oli vain yksi, Lee Harvey Oswald, joka ampui kaksi laukausta. Epäily kolmannesta laukauksesta ja näin ollen toisesta ampujasta on esitetty mutta monin tutkimuksin myös kiistetty.

Kirjan mukaan Kennedyn ruumiinavaus tehtiin niin kehnosti, että jos se olisi tehty kunnolla, tästäkin asiasta voisi olla varmuus.

Suurin kysymys jonka kirja esittää on, olisiko presidentti Kennedyn murha voitu estää. Kirja kertoo, että Lee Harvey Oswald tapasi vain viikkoja ennen tekoansa Neuvostoliiton KGB:n salamurhaekspertin. Yhdysvaltain hallinto tiesi sen.

Myös Dallasin FBI:llä oli ennen murhaa tietoa, että juuri Lee Harvey Oswald suunnittelee murhaavansa John F. Kennedyn.

Mutta tässä tullaan juuri siihen samaan kuin kaikessa muussakin jälkiviisaudessa: ovatko tiedot niin varmat, että asioihin pitäisi puuttua ja jos olisi puututtu, olisiko presidentti John F. Kennedy elänyt pidempään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.