Mainos

Tuonti- ja vientihinnat laskussa

Tuonti- ja vientihinnat laskivat helmikuussa. Tuontihinnoissa oli tammikuisesta laskua 0,7 prosenttia ja vientihinnoissa 0,5 prosenttia. Tuontihintojen lasku johtui sähköteknisten tuotteiden, öljytuotteiden, peruskemikaalien sekä maataloustuotteiden halpenemisesta. Vientihintojen aleneminen selittyy mm. perusmetallien ja selluloosan halpenemisella.

Vuoden takaiseen indeksitasoon verrattuna tuontihinnoissa oli helmikuussa 1,7 prosentin nousu. Viime vuoden helmikuusta nousivat erityisesti kivihiilen, puutavaran ja puutuotteiden, kulkuneuvojen sekä tupakkatuotteiden hinnat. Vientihintaindeksi nousi viime vuoden helmikuusta nousi 4,2 prosenttia.

Teollisuuden tuottajahintaindeksi pysyi helmikuussa samalla tasolla kuin tammikuussa. Viime vuoden helmikuusta teollisuuden tuottajahinnat nousivat 4,0 prosenttia. Tuottajahintaindeksin sisällä nousivat eniten energiatuotteiden (2,2 prosenttia) ja kestokulutustavaroiden hinnat (1,2 prosenttia). Merkittävin lasku tapahtui raaka-aineiden ja tuotantohyödykkeiden hinnoissa (1,0 prosenttia).

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.