Mainos

Tuomo matkustaa koiriensa kanssa ympäri Eurooppaa – ”Maailmalla suhtaudutaan koiriin hyvin”

7:42

Lemmikkien kanssa paljon reissannut Tuomo Heikkinen vieraili keskiviikkoaamuna Huomenta Suomessa koiransa Vapun kanssa. Mitä kaikkea koiran kanssa matkustaessa pitää ottaa huomioon?

Bulgaria, Tšekki, Venäjä, Ruotsi, Norja, Belgia – siinä maita, joissa Tuomo Heikkinen on käynyt koiriensa kanssa. Kuljettu on niin autolla, junalla, laivalla kuin lentokoneella. 

– Vappu pääsee painonsa puolesta juuri ja juuri lentokoneen matkustamoon. Ruumaan en henkilökohtaisesti mielelläni laittaisi lemmikkiä. Koira saattaa stressaantua siitä, Heikkinen kertoi lähetyksessä.

Matkoja varten koiran rokotukset, madotukset ja passi on hoidettava kuntoon.

– Jos lähtee Itä-Eurooppaan tai kovin etelään Italiaan tai Espanjaan, siellä on jo rabiestakin. Siellä kannattaa olla vähän varovaisempi sen suhteen, missä liikkuu koiran kanssa.

– Bulgariassa olin kerran valinnut hotellin katsomalla kartasta, että siellä on viheralueita ympärillä eli kiva ulkoilla. Mutta se olikin sellaista joutomaata, että siellä oli kulkukoiria. Samoin kerran, kun tulimme lentokentällä ovesta ulos, niin taksien takaa tuli kaksi kulkukoiraa katselemaan, kukas tuo on.

Matkalla koira kulkee Heikkisen mukana joka paikkaan paitsi hotellin aamupalalle.

– Koiriin suhtaudutaan maailmalla hyvin kivasti: ne pääsevät ravintoloihin ja kahviloihin mukaan, ei mitään ongelmaa.

Miten matkustamista koiran kanssa pitää tauottaa? Löytyykö hotelleista hyvin huoneita koiran kanssa matkustaville? Katso koko video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.