Mainos

Tuomiopäivän kello laskee mayojen aikaa Meksikossa

Muinaisen maya-kulttuurin ydinalueilla Meksikon kaakkoisosassa otetaan kaikki irti ennustuksesta, jonka mukaan maailmanloppu koittaisi 21. joulukuuta 2012.

Quintana Roon lomakeskuksessa Tapachulassa on käynnistetty Tuomiopäivän kello, joka laskee aikaa mayojen kalenterin viimeisen vuoden ajan ajan. Maya-pappien ja tanssijoiden hengellinen seremonia kestää vuoden päivät.

Mayojen kalenteri alkaa vuonna 3 114 ennen ajanlaskumme alkua. Se jakaantuu 394 vuoden mittaisiin jaksoihin.

Luku 13 oli maya-kulttuurissa tärkeä, lähes pyhä luku. Mayojen kirjoitusten mukaan jumala palaisi 13 jakson päättyessä, ja tuo päivä osuu ensi vuonna talvipäivän seisaukseen. Teksti on kivilaatassa, joka löydettiin vuonna 1963.

Asiantuntijoiden mukaan kiven teksti ei kuitenkaan ennusta maailmanloppua, vaan kertoo vain yhden kalenterijakson päättymisen.

Tuomiopäivän legendaan ei Tapachulassakaan aivan täysin uskota. Lomakeskuksen seremoniaan osallistuneet jättivät viestejä, kuvia ja muistoesineitä arkkuun, joka kaivetaan maahan 50 vuoden ajaksi.

Monet pitävätkin ensi vuoden talvipäivän seisausta mieluummin sopivana hetkenä uudistumiselle.

- Voimme pohtia mennyttä ja miettiä miten ihmiskunta voisi parantaa tapojaan, jotta tuleville sukupolville riittäisi vettä, viidakkoa ja elämää, maya-pappi Salvador Martin Cahuin sanoi.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.