Mainos

Tuomiokirkon portailla taideteos pikkutakeista

Helsinki on tänään saanut keskeisimälle paikalleen erikoislaatuisen taideteoksen. Tuomiokirkon portaat peittävä väriteos "Tie" on tehty nimittäin 3000:sta pikkutakista. Taideteos kuuluu kulttuurikaupunki-2000 ohjelmistoon.

Pikkutakit Tuomiokirkon portailla

Senaatintoria ylhäältä katseleva tsaari Aleksanteri II tai rakennukset suunnitellut arkkitehti Engel tuskin olisivat aavistaneet, että tuomiokirkon portaat vielä joskus pehmustetaan käytetyillä pikkutakeilla ja tätä pidetään vielä taiteena. Pikkutakit kumartuneina kohti pyhää kirkkoa muodostavat kulttuurikaupungin tarjontaan kuuluvan väriteoksen Tie.
-Mä toivon ja mä luulen, että Engel ainakin olisi ihan tyytyväinen. Minun mielestä tää on kaunis teos, arvioi taiteilija Kaarina Kaikkonen itse.

Kirpputoreilta ja lahjoituksina hankitut kolmetuhatta pikkutakkia muodostavat aaltoilevan taideteoksen, joka kaukaa näyttää värikudonnaiselta, mutta läheltä katsottuna nostaa esiin mielikuvia ihmisista, jotka joskus ovat takeissa kulkeneet.
-Sitä miettii, kun takkia laittaa, että minkälainenhan se käyttäjä on. Takki kertoo paljon siitä käyttäjästä, taiteilija sanoo. Taiteilijat haluavat teoksellaan myös testata ihmisiä. Minkälaisen vastaanoton arvokkaan torin somistaminen pikkutakeilla herättää.

-Hyvä idea! Vanhat rakennukset ja uusi taide yhdessä. Loistavaa! huudahtelee turisti Petra Menting. Suomalaispari, Yrjö ja Seija Lahti ovat varovaisempia.
-Kyllä se on niin erikoista, että piti tulla lähelle katsomaan. Kun minä tuolta katsoin, että mitä siellä on. Se on kyllä mun mielestä niin erikoista, etten osaa muuta sanoa, kertoo Seija Lahti.
-Tässä ajattelen, että kyllä on taidetta monenmoista, mutta tää on jotain ihmeellisempää, mietiskelee Yrjö Lahti.

Taideteos on näytteilla 10 päivää. Säilyykö se ehjänä vai napsitaanko siitä pikkutakkeja kesän juhliin? Sen aika näyttää.
(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja