Mainos

Tuomiokapituli: Tyttöjä kosketellut pappi saa jatkaa virassaan

Rippikoululeireillä tyttöjä epäasiallisesti kosketellut nilsiäläinen pastori voi jatkaa virassaan. Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli ei ryhdy asiassa toimiin, koska Nilsiän käräjäoikeus on jo antanut samassa asiassa lainvoimaisen päätöksen ja tuominnut pastorin kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 50 päiväsakkoon.

Tuomiokapituli toteaa ratkaisussaan, etteivät miehen syyksi luetut rikokset osoita häntä ilmeisen sopimattomaksi toimimaan pappina. Käräjäoikeus katsoi virkavelvollisuuden rikkomiseksi sen, että mies oli hieromistilanteessa kosketellut kahden tytön rintojen sivuja rippikoululeireillä 1998 ja 1999. Tytöt olivat tuolloin 17- ja 18-vuotiaita ja toimivat leireillä ns. isoisina.

Käräjäoikeuden mukaan pastorin käytös ei ollut nuhteetonta eikä virka-aseman mukaista. Vakavammat syytteet miestä vastaan käräjäoikeus sen sijaan hylkäsi, kuten myös syyttäjän vaatimuksen pastorin viraltapanosta.

Tuomiokapituli käsitteli samalla kurinpitoasiamiehen vaatimuksen, jossa pastoria esitettiin erotettavaksi virantoimituksesta vähintään yhdeksi ja enintään kuudeksi kuukaudeksi virka-asemaansa sopimattoman käytöksen vuoksi. Näiltäkin osin tuomiokapituli katsoi, ettei asiassa ole aihetta enempiin toimiin, koska kurinpitomenettelyä ei saa panna vireille eikä kurinpitorangaistusta määrätä saman syyn johdosta, josta tuomioistuin on jo määrännyt rangaistuksen tai jonka johdosta nostetusta syytteestä viranhaltija on vapautettu.

Pastori vastasi aiemmin Nilsiän seurakunnan lapsi- ja nuorisotyöstä, mutta oikeusjuttuun johtaneiden epäilyjen tultua ilmi hänet siirrettiin toisiin tehtäviin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.