Mainos

Tuomiojasta MTV3:n kirjallisuusohjelman toimittaja

Kansanedusta Erkki Tuomioja (sd.) ryhtyy taas pitkän tauon jälkeen televisio-ohjelman toimittajaksi.

Tuomioja kertoo nettisivuillaan, että hän on mukana MTV3-kanavalla ensi kuun lopulla alkavassa Kirjan takana -kirjallisuusohjelmassa. Vuoroviikoin toisen haastattelijan kanssa Tuomioja haastattelee yhtä kirjailijaa jostakin tämän teoksesta.

Tuomioja tunnetaan ahkerana, nopeana ja laaja-alaisena kirjojen lukijana. Hän myös arvioi lukemaansa säännöllisesti omilla nettisivuillaan. Arvioidut teokset käsittelevät useimmiten politiikkaa ja henkilöhistoriaa.

Kahden edellisen hallituksen ulkoministeri osaa myös olla valikoiva lukija. Paavo Lipposen viime syksynä ilmestyneet muistelmat eivät yltäneet Tuomiojan valittujen listalle. Tuomioja on itse kertonut, ettei ole edes lukenut koko kirjaa.

Kirjassaan Lipponen tölväisi Tuomiojaa paheksumalla, että muut joutuivat syyttömästi kärsimään tämän junailemasta Zavidovo-vuodosta.

Lipposen mielestä Tuomioja oli tullut politiikkaan "liittymällä suoraan ylimystöön ja katsoi olevansa tavallisen kuolevaisen sosialidemokraatin yläpuolella".

Tuomioja tuli 1960-luvun lopulla tunnetuksi koko kansan radikaalina toimittamalla televisiossa ajankohtaisohjelmaa Vedenjakajalla yhdessä Ilkka-Christian Björklundin kanssa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.