Mainos

Tuomiojan lausunnosta kriisi Virossa - lähettiläs puhutteluun

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan eilinen lausunto venäjänkielisten uutisten lähettämisestä Baltian maissa saa osakseen kovaa kritiikkiä.

Tuomiojan kollega, Viron ulkoministeri Keit Pentus-Rosimanus sanoo Postimees-lehden haastattelussa, että Tuomiojan lausunto Venäjän propagandasta on erittäin epäonnistunut, eikä se näytä ottavan huomioon nykyistä tilannetta.

Tuomioja kommentoi Hufvudstadsbladetissa Viron, Liettuan, Tanskan ja Britannian ulkoministerien vetoomusta EU:lle. Vetoomuksessa vaaditaan unionilta toimia Venäjän propagandaa vastaan.

Pentus-Rosimanus sanoo, että Venäjän jatkuvasti laajenevaan propagandaan ja selviin valeisiin täytyy reagoida. 

– EU:n olisi oltava yhteisessä rintamassa tätä propagandaa vastaan. Kuten olemme Tanskan, Iso-Britannian ja Liettuan kanssa tehneetkin.

Tuomioja sanoo Hufvudstadsbladetissa, että unionin yhteistä rahaa ei pitäisi kuluttaa yhteisen propagandan tekoon. Tuomiojan mielestä Baltian maat ovat heränneet liian myöhään huomaamaan venäjänkielisten uutisten tarpeellisuuden. 

Tuomioja puhuu Hufvudstadsbladetin haastattelussa myös Baltian maiden nationalistisesta ajattelusta, joka on osaltaan hidastanut venäjänkielisten uutisten esittämistä.

Viron ulkoministeri sanoo jyrkästi, ettei EU:n eli myös virolaisten keskellä voi olla toimijaa, joka levittää epätotuuksia ja kylvää vainoa.

Suomen Tallinnan-suurlähettiläs kutsuttiin tänään puhutteluun Viron ulkoministeriöön. Lisäksi Viron suurlähettiläs Helsingissä vieraili Tuomiojan luona keskustelemassa lausunnosta.

Asiasta Suomessa uutisoi ensimmäisenä Hufvudstadsbladet.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.