Mainos

Tuomiojan Kabulin-lento tarvitsee valtiontakuun

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) pikavierailu Kabuliin ensi viikolla vaatii erityisjärjestelyjä. Koska Kabul on sotatoimialuetta, eivät normaalit vakuutukset päde, vaan lennon järjestämiseksi tarvitaan erityinen valtiontakuu.

Ulkoministeriö sitoutuu valtion puolesta korvausvastuuseen vahingoista, joita voi sattua sotatoimialueella vuokratulle lentokoneelle, miehistölle, matkustajille ja kolmannelle osapuolelle. Valtiontakuun määräksi tulee kaikki riskit mukaanluettuina 125 miljoonaa dollaria (noin 142 miljoonaa euroa).

Lisäksi lentokoneen henkilökunnan matkustajavakuutukset ja lakisääteinen tapaturmavakuutus kuuluvat valtiontakuun piiriin sen ajan, jolloin he oleskelevat sotatoimialueella. Valtiontakuu koskee vain lentoja välillä Islamabad-Kabul-Islamabad. Valtiontakuusta ei synny lisäkustannuksia, mikäli kone matkustajineen pääsee ehjänä takaisin.

Takuun voimaantulo vaatii eduskunnan hyväksymisen. Tuomioja lähtee ensi viikolla vierailulle Intiaan, Pakistaniin ja Afganistaniin. Kabulissa on tarkoitus viettää noin 8-10 tuntia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.