Mainos

Tuomioja Ylellä: Isku Pariisissa ei ollut täysi yllätys

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan isku satiirilehteen Pariisissa ei ollut täysi yllätys. Tuomioja paljasti myös alaikäisen suomalaistytön yrittäneen taistelemaan ulkomaille.

Tuomioja muistutti Ylen Ykkösaamussa, ettei terrorismi tunne rajoja ja joka puolella maailmaa on koko ajan vakavia tilanteita. Tuomioja totesi, että eniten ihmisiä kuolee terrorismiin heikoimmissa maissa. Viime aikoina terroritekoja on ollut esimerkiksi Pakistanissa, Nigeriassa ja Syyriassa.  

Mikään maa ei Tuomiojan mukaan ole turvassa terrorismilta. Vaikka erityistä syytä hyökätä juuri siihen maahan ei olisi, esimerkiksi ulkomaiden lähetystöjä on kaikissa maissa.  

– Kaikki joudumme olemaan varuillamme sen varalta, että ääriliikkeet voivat iskeä missä tahansa, Tuomioja sanoo.  

Suomesta ulkomaille taistelemaan

Tuomioja toivoo, että Pariisin tapahtumat vahvistaisivat kansainvälisen yhteisön pyrkimystä rauhoittaa tilanne Syyriassa.  

Ministeri otti kantaa myös Suomesta Syyrian taisteluihin lähteneisiin. Hänen mukaansa heidät on saatettava oikeudelliseen vastuuseen, jos he syyllistyvät ulkomailla sotarikoksiin tai ihmisoikeusloukkauksiin.  

Tuomioja paljasti myös, että Suomesta ulkomaillle taistelijoiksi pyrkijöissä on myös taustaltaan kantasuomalaisia. Hänen mukaansa Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva, alaikäinen tyttö yritti ulkomaille taistelemaan, mutta jäi kiinni lentokentällä Lontoossa.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari kertoi marraskuussa Ylen Ykkösaamussa, että Suomesta oli lähtenyt Syyrian sotaan yli 50 suomalaista. Tuomiojan mukaan lähtijöiden joukossa on ollut myös kantasuomalaisia. 

Tuomioja toivoo, että Pariisin tapahtumat vahvistaisivat kansainvälisen yhteisön pyrkimystä rauhoittaa tilanne Syyriassa.   
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja