Mainos

Tuomioja: Venäjä tuskin haluaa laajentaa Ukrainan kriisiä

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) arvion mukaan Venäjä haluaa tilanteen Itä-Ukrainassa rauhoittuvan. Hän arvioi Ylen Ykkösaamussa, että Venäjä kokee saavuttaneensa Ukrainassa tavoitteensa ja haluaa tulitauon pitävän.

Tuomioja tapaa maanantaina Moskovassa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.

Tuomioja sanoi, että Suomikin voisi auttaa Venäjää ja Ukrainaa löytämään lopullisen ratkaisun kriisiin.  

- Täytyy katsoa, onko joitain asioita, joissa mekin voisimme auttaa kaikkia osapuolia, että tämä hyvin hauras tulitauko pitäisi ja johtaisi konfliktin ratkaisevaan sopimukseen, ulkoministeri sanoi.  

EU-kollegoilta kysytty viestejä Lavroville

Tuomioja korosti Suomen seisovan EU:n yhteisten kantojen takana. Hän on informoinut EU-kollegoitaan tapaamisestaan ja kysynyt heidän viestejään Lavroville.  

Tuomioja ennusti, että Venäjän itseensä liittämän Krimin tilanne tullee jäämään auki, kun diplomaattista ratkaisua Ukrainan kriisiin tavoitellaan.  

- Se tulee olemaan pidempään avoin haava. En usko, että se tällä kierroksella on mahdollista ratkaista. Se tarkoittaa, että juuri Krimiin kohdistuneet EU:n pakotteet tulevat jäämään voimaan.  

Ulkoministeriltä kysyttiin myös ääri-islamilaisen Isis-järjestön tuoreimmasta mestausvideosta. Tuomioja kuvaili rikoksia kammottaviksi. Hän kutsui Isisin toimia uuden polven terrorismiksi, joka tavoittelee maksimaalista näkyvyyttä muun muassa sosiaalisen media avulla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.