Mainos

Tuomioja: Varovaisuudella loputkin vangit vapaaksi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja toivoo Jolon panttivankikriisin osapuolilta varovaisuutta, jotta loputkin panttivangit saadaan vapaaksi. Sissit vapauttivat tänään viisi länsimaista vankia.

Viiden panttivangin vapauttamisen jälkeen Tuomioja sanoi, ettei voi olla täysin tyytyväinen, kunnes kaikki loputkin vangit on vapautettu.

-On äärimmäisen tärkeätä, että kaikki osapuolet pidättyvät nyt toimista, jotka voisivat viivästyttää tai vaarantaa vielä vankeuteen jääneiden siepattujen vapautuksen, Tuomioja sanoi antamassaan lausunnossa.
Hän toivoi suomalaisten Seppo Fräntin ja Risto Vahasen vapautuvan pian. Tuomiojan mukaan Suomella ei ole tietoa perusteista, jolla tänään vapaaksi päässeet vangit valittiin. Hänen mukaansa ratkaisun sanelivat ilmeisesti sieppaajat, eikä siitä siksi voitu neuvotella.

Tuomioja kertoi myös, että hän on varautunut matkustamaan Tripoliin suomalaisvankeja vastaan, jos hekin vapauduttuaan palaavat kotiin Libyan kautta.

Viisi panttivankia vapaaksi tänään

Jololta vapautettiin viisi vankia 27.8.2000

Abu Sayyaf -sissit vapauttivat ovat vapauttaneet viisi panttivankia Jolon saarelta.

Libyan on kerrottu maksaneen tänään Jololla vapautetuista vangeista miljoonan dollarin lunnaat. Viisi länsimaista vankiat vietiin Filippiinien armeijan leirille Tagbakin kylään Jololla, jossa heidät otti vastaan Filippiinien pääneuvottelija Roberto Aventajado.

Vapautetut ovat ranskalaiset Maryse Burgot ja Sonia Wendling, eteläafrikkalainen Monique Strydom, ranskalaislibanonilainen Marie Moarbes sekä saksalainen Werner Wallert.

-Olen hyvin onnellinen. Toivon todella tapaavani isäni, sanoi vapautettu 32-vuotias Marie-Michel Moarbes pyyhkien kyyneleitä silmistään. Moarbesin isä oli odottamassa tytärtään Zamboangan lentokentällä. Strydom, 36, sanoi olevansa huolissaan sissien leiriin jääneestä aviomiehestään Calliesta.

Myös 57-vuotias maantiedon opettaja Wallert sanoi olevansa huolissaan pojastaan, joka ei vielä päässyt vapaaksi. Wallertin vaimo vapautettiin aiemmin. Wendling on ammatiltaan 34-vuotias insinööri ja 36-vuotias Burgot on toimittaja.

Sissien leirissä on yhä panttivankeina seitsemän länsimaalaista; yksi ranskalainen, yksi saksalainen, yksi eteläafrikkalainen ja kaksi suomalaista sekä erillisessä leirissä kaksi ranskalaista toimittajaa. Toimittajien kanssa samassa leirissä ovat myös 12 filippiiniläistä saarnamiestä.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.