Mainos

Tuomioja vaikenee ydinvoimakannastaan

SDP:n puheenjohtajuutta tavoitteleva ulkoministeri Erkki Tuomioja ei halua vielä paljastaa kantaansa viidennen ydinvoimalan rakentamiseen. -Palataan asiaan ensi viikolla, Tuomioja totesi tänään Tukholmassa, jossa hän osallistuu Pohjoismaiden ja Afrikan ulkoministerien kokoukseen. -Minullahan ei ole ollut selkeää kantaa, että se olisi ehdottoman kielteinen tai myönteinen, vaan se riippuu olosuhteista ja siitä energiapolitiikan kokonaisuudesta. Tämä ei ole vielä selvä, hän jatkoi.

Tuomiojan energiapoliittiset linjaukset selviävät kuitenkin piakkoin. Hän puhuu ensi viikon lauantaina Luvian työväenyhdistyksessä. Puheen pääteemana on energia ja kestävä kehitys. Valtioneuvosto käsittelee TVO:n ydinvoimahakemusta jo ensi viikolla ja joutuu äänestämään asiasta. Tuomioja muistutti hallitusneuvottelujen hengestä ja hallitusohjelmasta, jonka mukaan hallitus ei mahdollista ydinvoimahakemusta hallitukseen pysäytä, vaan vie sen eduskunnan ratkaistavaksi.

-Minä olen kyllä sitoutunut siihen, että eduskunta saa asian ratkaista. Kyllä tämä on niitä asioita, joissa jokainen kansanedustaja joutuu viime kädessä muodostamaan oman kantansa, Tuomioja korosti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.