Mainos

Tuomioja vaihtamassa vaalipiiriä vuonna 2007

Tuomiojan mukaan päätös ei kuitenkaan vielä ole täysin varma, vaan se vaatii myös helsinkiläisten kanssa puhumista.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja aikoo vaihtaa vaalipiiriä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Keski-Uusimaa-lehden mukaan Tuomioja olisi vuonna 2007 asettumassa ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä, kun hän on aikaisemmin ollut ehdolla Helsingissä.

Tuomioja kertoi aikeistaan Tuusulassa kunnallisjärjestön vuosikokouksessa. Tuomioja asuu suuren osan ajastaan Tuusulassa eikä pidä mahdottomana, että siirtäisi myös kirjansa paikkakunnalle.

Tuomiojan mukaan päätös ei kuitenkaan vielä ole täysin varma, vaan se vaatii myös helsinkiläisten kanssa puhumista. Vaalipiirin vaihdos liittyy myös sosiaalidemokraattien koko ehdokasajatteluun, sillä puolueen puheenjohtaja, valtionvarainministeri Eero Heinäluoma aikoo asettua ehdolle Helsingissä. Heinäluoma on nyt valittu Uudenmaan vaalipiiristä.

Tuomiojan siirtyminen merkitsee entistä suurempaa uusjakoa SDP:n ääniin pääkaupungissa vuoden 2007 eduskuntavaaleissa. Puolueen entinen puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen keräsi vuoden 2003 eduskuntavaaleissa Helsingissä yli 26 000 ääntä, mutta ei ole ehdolla ensi eduskuntavaaleissa. Tuomioja oli SDP:n ehdokkaista toisella sijalla ja keräsi runsaat 9500 ääntä.

SDP:n muut kansanedustajat Helsingistä ovat Tuula Haatainen, Rakel Hiltunen, Arto Bryggare sekä Ilkka Taipale.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.