Mainos

Tuomioja: USAa ei saa jättää yksin

Ulkoministeri Erkki Tuomioja katsoo Yhdysvaltojen toimineen maltillisesti ja oikein hakiessaan laajaa kansainvälistä yhteistyötä ja tukea toimilleen. Suomen ja muun EU:n tuki Yhdysvalloille vahvistaa oikeaa suuntausta, Tuomioja kirjoittaa internetsivullaan.

Tuomiojan mielestä, kun kyseessä ovat terrori-iskujen kaltaiset rikokset ihmisyyttä vastaan, ei kenenkään tule yrittää pysytellä syrjässä. Solidaarisuus Yhdysvaltojen kanssa lisäksi alleviivaa sitä, että vain monenkeskisellä yhteistyöllä päästään käsiksi maailmanlaajuisiin turvallisuushaasteisiin ja globalisaatio-ongelmiin.

-Parhaassa tapauksessa 11. syyskuuta on ollut ratkaiseva käänne kohti turvallisemman ja paremman maailman rakentamista monenkeskiseen yhteistyöhön nojaten ja mustavalkoisiin kahtiajakoihin sortumatta, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomioja arvioi myös Yhdysvaltojen nyt pohtivan uudelleen omaa turvallisuuttaan ja asemaansa maailmalla. Ohjuskilpi ei olisi torjunut terroristihyökkäystä, terrorismia ja muita uusia uhkia vastaan on löydettävä uusia keinoja.

-Yhteistä näille uusille uhille on, että ne ovat vain hyvin vähäisissä määrin torjuttavissa perinteisen sotilaallisen varustautumisen ja voimankäytön keinoin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.