Mainos

Tuomioja tyrmää Wallinin esityksen

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei käyttäisi valtion omaisuuden myyntituloja ilmastotekniikan kehittämiseen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei lämpene lainkaan uuden ympäristöministeri Stefan Wallinin ajatukselle, että valtion omaisuuden myyntituloista korvamerkittäisiin prosentti ilmastotekniikan kehittämiseen.

Tuomioja kirjoittaa internet-sivuillaan, että minkään hallituksen ei tule perustaa mitään pysyvää rahoitusta kansallisomaisuuden myyntiin.

- Yhteistä kansallisvarallisuutta ei tule enempää hukata, hän tiivistää.

Tuomioja muistuttaa kirjoituksessaan, että monet muutkin ovat tarjonneet erilaisia kohteita, mihin näitä tuloja voitaisiin käyttää, kun kehykset pusertavat normaaleja rahoitusmahdollisuuksia. Hän myöntää, että tällaiset tarkoitukset voivat olla hyviä. Rahoitustapa on kuitenkin täysin väärä.

Tuomiojankin mielestä omaisuuden myynti osana valtion aktiivista omistajapolitiikkaa voi jatkua. Sitä ei hänen mielestään kuitenkaan pidä harjoittaa valtionvelan lyhentämiseksi tai kulutusmenojen rahoittamiseksi.

Se ei saa hänen näkemyksensä mukaan myöskään johtaa julkisen kokonaisomistuksen supistumiseen, vaan omistusrakenteen modernisointiin ja suomalaisen omistuksen kannalta strategisten kohteiden kansallisessa hallinnassa säilyttämisen varmistamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.