Mainos

Tuomioja: Tshetshenia rauhoittuu vain poliittisella ratkaisulla

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää Moskovan kaappausdraamaa järkyttävänä osoituksena siitä, että terrorismi on maailmanlaajuinen uhka.

Ulkoministeri Tuomioja katsoo, että yksi mahdollisuus Tshetshenian kysymyksen rauhanomaiseen ratkaisuun voisi olla rauhanmielisten ulkotshetsheenien mukaan otto kriisin ratkaisuun. Ulkoministeri edellyttää myös, että Venäjä kunnioittaa ihmisoikeuksia. Hän kuitenkin antaa täyden tuen Venäjän terrorismin vastaiselle taistelulle.
- Suomi avustaa ja tukee Venäjää terrorismin vastaisessa yhteistyössä. Se on selvää, että rikollisiin tekoihin syyllistyneiden kanssa ei voi tehdä kompromisseja.

Onko mahdollista, että Tshetsheniaan menisi rauhanturvajoukkoja ?

- Mitään ei kai voi loppujen lopuksi sulkea pois. Voi olla, että ratkaisu edellyttää jotain ulkopuolistakin tahoa, mutta se ei millään tavoin ole ajankohtainen kysymys tai näköpiirissä.

Tuomioja piti ratkaisevana Kööpenhaminaan ensi viikolla kokoontuvaa tshetsheenikongressia ja sitä, kuinka selkeästi ja yksiselitteisesti kokous tuomitsee terrorismin. Jos näin ei käy, vähäinenkin ymmärtämys tshetsheenien asialle entisestään heikkenee.

Tuomioja pitää selvänä, että itse Tshetshenian kriisiin on löydettävä poliittinen ratkaisu, sillä pelkillä voimatoimilla tilannetta ei rauhoiteta. Yhtä lailla selvää on, että tällaisten terroristien käsiin ei kukaan voi tietenkään Tshetsheniaa luovuttaa

(MTV3-STT)

Katso ulkoministeri Tuomiojan kommentit
(Seitsemän uutiset 26.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.