Mainos

Tuomioja: Tshetsheenisivuston sulkeminen täysin perusteltua

Sananvapauden nimissä ei televisiossa, sanomalehdissä eikä myöskään nettisivuilla voi hyväksyä sellaista aineistoa, jossa yllytetään vieraan valtion presidentin murhaamiseen, Tuomioja kirjoittaa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää täysin perusteltuna sitä, että suomalaisviranomaiset ryhtyivät toimiin tshetsheenien internetsivustojen sulkemiseksi. Tuomioja toteaa omalla internetsivullaan, että suomalaiset viranomaiset ryhtyivät toimiin heti kun selvisi, että sivut oli avattu suomalaisen operaattorin palvelimella sen jälkeen kun Liettuan viranomaiset olivat sulkeneet ne.

- Sananvapauden nimissä ei televisiossa, sanomalehdissä eikä myöskään nettisivuilla voi hyväksyä sellaista aineistoa, jossa yllytetään vieraan valtion presidentin murhaamiseen tai ylistetään terrori-iskuja tekeviä itsemurhapommittajia, Tuomioja kirjoittaa.

Tuomiojan mukaan olisi ollut täysin perusteltua ja ymmärrettävää, jos Venäjä olisi reagoinut sivuihin. Ulkoministerin mukaan Venäjän ei kuitenkaan tarvinnut tehdä tätä ennen kuin sivut sulkeutuivat.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov paheksui Iranin-vierailunsa yhteydessä sivujen avaamista suomalaisella internetpalvelimella. Ulkoministeriöön ei koskaan tullut suoraa yhteydenottoa Venäjältä.

Palvelimen ylläpitäjä kertoi tiistain Hufvudstadsbladetissa sulkeneensa sivustot sen jälkeen kun sivuista nousi kohu ja suojelupoliisi otti häneen yhteyttä.

Tuomioja vakuutti, että Suomen ja Venäjän suhteet ovat viime aikoina käydystä keskustelusta huolimatta täysin kunnossa.

- Sopiva yhteenveto asiasta on lausunto, jonka Venäjän suurlähettiläs Grinin viime viikolla antoi: meillä ei kahdenvälisiä ongelmia ole.

Tuomioja myönsi, että EU:n ja Venäjän suhteissa ongelmia toki on, mutta ne ovat sellaisia, joista voidaan suoraan ja avoimesti keskustella myös Suomen ja Venäjän välillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.