Mainos

Tuomioja torjuu palestiinalaispakotteet

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei kannata Yhdysvaltain presidentti George Bushin esittämiä pakotteita, jotka kohdistuisivat palestiinalaishallintoon.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja torjuu Bushin ehdotuksen talouspakotteista.

Tuomiojan mukaan taloudelliset pakotteet ovat erityisen epäviisas ratkaisu ottaen huomioon palestiinalaisalueen katastrofaalisen humanitaarisen ja taloudellisen tilanteen.

Tuomioja kommentoi Bushin puheita Uutispäivä Demarin haastattelussa. Eilen Bush sanoi G8-maiden kokouksessa Kanadassa, että käyttöön saatetaan ottaa talouspakotteita, mikäli palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ei jätä tehtäväänsä.

Ministeri muistuttaa, että EU:n linja asiassa on yhteinen. Esimerkiksi Britannian pääministeri Tony Blair korosti yhteisessä lehdistötilaisuudessa Bushin kanssa, että johtohenkilöiden valitseminen on palestiinalaisten oma asia.

EU:n tuki palestiinalaisille jatkuu

Tuomiojan mukaan unionin taloudellinen tuki palestiinalaishallinnolle tulee jatkumaan ongelmista huolimatta.
-Palestiinalaishallinnon reformi on tietenkin välttämätön ja EU, joka on palestiinalaisalueen merkittävin rahoittaja, on sitä myös kaikin keinoin halunnut edistää, Tuomioja sanoo.

Kaiken kaikkiaan Tuomioja luonnehtii Yhdysvaltain uutta Lähi-itä -linjausta lieväksi pettymykseksi.
-Bushin maanantain linjapuhetta ei voi valitettavasti pitää vielä sellaisena, että se välttämättä edesauttaisi rauhanprosessia, Tuomioja huomauttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.