Mainos

Tuomioja tekee laajan vierailun Aasiassa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja suuntaa ensimmäisenä Sri Lankaan. Hän vierailee yhteensä neljässä maassa.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja aloittaa tänään vierailut Sri Lankaan, Intiaan, Afganistaniin ja Kazakstaniin. Matka alkaa Sri Lankasta, jossa Tuomioja tapaa maan pääministerin Mahendra Rajapaksen. Ministerien keskustelujen aiheena on tsunamituhoista pahoin kärsineen maan jälleenrakennus.

New Delhissä Intiassa järjestetään Helsinki-prosessin korkean tason Helsinki-ryhmän kolmas kokous. Tuomioja ja Tansanian ulkoministeri Jakaya Kikwete toimivat puheenjohtajina ryhmässä, jonka jäseninä on 22 kansainvälistä vaikuttajaa.

Torstaina on vuorossa ensimmäinen ulkoministerivierailu Suomesta Afganistaniin.Tuomioja tapaa Afganistanin ensimmäisen vapailla vaaleilla valitun presidentin Hamid Karzain ja ulkoministerin Abdullah Abdullahin. Lisäksi hän tapaa muun muassa EU:n ja YK:n edustajat. Tuomioja vierailee myös suomalaisten rauhanturvaajien leirissä.

Perjantaina Tuomioja suuntaa Kazakstaniin ensimmäiselle Suomen ulkoministerivierailulle. Presidentti Mauno Koivisto vieraili Kazakstaninissa vuonna 1992.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.