Mainos

Tuomioja tapasi Ivanovin Moskovassa

Venäjä näyttää pitävän tärkeänä yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen kanssa Tshetshenian ihmisoikeusongelmien ratkaisemiseksi, sanoi ulkoministeri Erkki Tuomioja neuvoteltuaan tänään Moskovassa venäläisen virkaveljensä Igor Ivanovin kanssa.

-Tästä on löydettävissä tavat, joilla päästään yhdessä eteenpäin, Tuomioja totesi. Hän uskoi, että kansainvälinen yhteisö ja Venäjä löytävät yhteisen tien, joka vastaa kansainvälisiä sopimuksia. Tuomioja arvioi, että nimenomaan Genevessä YK:n ihmisoikeuskomissiossa käytävissä keskusteluissa yhteinen kanta on löydettävissä.

Suomen ja Venäjän suhteiden ainoana ongelmana Tuomioja piti sitä, että kalentereista ei helpolla löydy yhteisiä päivämääriä tapaamisille.

Tuomiojan vierailu Moskovaan on hänen ensimmäinen tutustumiskäyntinsä ulkoministerinä Venäjälle ja sen aikana käydään läpi samoja kysymyksiä, jotka tulevat esille presidentti Tarja Halosen kesäkuisen Moskovan vierailun aikana.

Strategisia aseita koskevan Start II -sopimuksen ratifiointikeskusteluun parlamentin ylähuoneeseen kiiruhtanut Ivanov kertoi Halosen tehneen hyvää työtä ulkoministerinä ja odotti hänen vierailustaan presidenttinä uutta sykäystä maittemme suhteiden kehitykseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.