Mainos

Tuomioja: Suuryrityksiin ei tule uusia työpaikkoja

Nykyiset suuryrityksemme eivät Nokiaa lukuunottamatta tule tarjoamaan lisää uusia työpaikkoja, kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja arvioi tänään Porissa.

Erkki Tuomioja

Tuomiojan mukaan uudet työpaikat tulevat etupäässä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka eivät vielä tällä hetkellä ole olemassakaan. Porin sos.dem. toveriseuran juhlassa puhunut Tuomioja korosti yrittäjyyden merkitystä. Yrittämisen korostaminen on Tuomiojasta luonnollinen ja ymmärrettävä asia.

-Suomen talouden menestyksen ja hyvinvointiyhteiskunnan säilymisen avaintekijät ovat osaaminen, yrittäjyys ja yhteistyö, hän kiteytti.

-Suomessa on tuskin koskaan ollut niin hyvät edellytykset yrittämiselle kuin tänään, kauppa- ja teollisuusministeri ylisti. Parantamisen varaakin kuitenkin löytyy, sillä emme osaa riittävästi muuttaa keksintöjä ja innovaatioita markkinakelpoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Tuomiojan mukaan markkinaehtoisesti toimivat valtion ja osuustoiminnalliset yritykset tuovat markkinatalouteen reaalitalouden vakautta vahvistavaa pitkäjänteistä omistuksellista sitoumusta.

-Sen merkitystä arvostamme ehkä vähän enemmän näinä päivinä, jolloin näemme miten reaalitaloudesta irrottautunut kupliva pörssimaailma voi aiheuttaa epävakautta ja epävarmuutta, Tuomioja sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.