Mainos

Tuomioja: Suomen Natoon liittyminen ei olisi uhka Pietarille

Suomen mahdollinen liittyminen sotilasliitto Natoon ei ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä muodostaisi sotilaallista uhkaa Pietarin kaupungille. -Sen sijaan Pietarin turvallisuutta uhkaavat uudentyyppiset ongelmat, mm. kulkutaudit ja rikollisuus. Näitä uhkia ei voida torjua sotilaallisin keinoin, vaan kansainvälisellä yhteistyöllä, hän totesi.

Ulkoministeri Tuomioja puhui tänään Helsingin yliopistolla tilaisuudessa, jossa esiteltiin tuore venäläinen kirja "Leningradin piiritys ja Suomi 1941-1944". Suomi haluaa Tuomiojan mukaan olla lähialueilla yhteistyössä auttamassa näiden uusien uhkien torjunnassa. -Pietarissa on arvion mukaan tällä haavaa jo 120 000 hiv-tapausta, ja sukupuoliteitse tarttuvien tapausten määrä on kasvussa, ministeri mainitsi esimerkkinä.

Hän mainitsi lisäksi, että jo nyt Suomella ja Venäjällä kahdestaan ja toisaalta Suomella, Venäjällä ja Virolla kolmistaan on yhteistyötä rajat ylittävän ammattimaisen rikollisuuden torjumiseksi.

Tuomioja huomautti myös, että koska terrorismi on saapunut jo Moskovaan, se voi tulla myös Pietariin. -Emme voi antaa minkäänlaista ymmärtämystä terroriteoille, Tuomioja painotti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.