Mainos

Tuomioja: Ruotsille EU-oppia Suomelta

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä Suomi ja Ruotsi voitaisiin laittaa keskinäiseen EU-oppiin.

Ruotsi voisi EU-politiikassaan ottaa oppia Suomen realistisesta ja käytännönläheisestä toiminnasta. Hänen mukaansa Suomi osaa pitää huolta siitä, ettei se joudu syrjäraiteille unionin päätöksenteossa. Toisaalta Suomi voisi ottaa opikseen ruotsalaisten tavasta ottaa huomioon kansalaisten EU-huolet.

-Niiden ohittaminen voi tulevaisuudessa johtaa hankaliin tilanteisiin, jos ja kun kyse on sellaisista uusista askelista EU:n kehittämisessä, jotka edellyttävät kansanäänestystä myös Suomessa, sanoi Tuomioja Uudessakaarlepyyssä Pohjanmaan ruotsinkielisten sosiaalidemokraattien kesäjuhlassa.

Tuomiojan mukaan EU-jäsenyys on ylipäätään lisännyt pohjoismaisen yhteistyön merkitystä. Hänen mielestään unionin sisälle ei kuitenkaan tarvitse rakentaa Pohjoismaiden blokkia, vaikka yhteistyön ja koordinaation parantaminen olisikin hyödyksi.

Puheessaan Tuomioja asetti erityissijalle Suomen ja Ruotsin suhteet, vaikka muitakaan Pohjoismaita ei hänen mukaansa sovi aliarvioida. Lähiajan yhteisistä hankkeista hän mainitsi digitaalitelevision näkyvyyden varmistamisen. Ruotsi ja Suomi voisivat yhdessä selvittää, miten Ruotsin tv saadaan tekniikan vaihtuessa edelleen näkymään Pohjanmaalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.