Tuomioja: Putinin syytä ottaa murhat vakavasti

Tuomioja korostaa, ettei Putinia olla syyttämässä henkilökohtaisesti. Poliittisten murhien selvittäminen on hänen mielestään nimenomaan Venäjän intresseissä.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä Venäjän johdon on syytä ymmärtää viimeaikaisten poliittisten murhien selvittämisen tärkeys.

Tuomioja toivoi TV1:n Lauantaiseurassa, että presidentti Vladimir Putin itse ymmärtäisi tilanteen vakavuuden ja käyttäisi kaikkia voimavarojaan siihen, että todellinen selvyys saadaan.

- Vaikka nämä henkilöt olisivatkin niin sanotusti poliittisesti vastustajia tai vastenmielisiä, niin järjestelmän ja demokratian uskottavuuden kannalta on erityisen tärkeää tällaisten selvittäminen.

Tuomioja korosti, ettei Putinia olla nyt henkilökohtaisesti syyttämässä. Murhien selvittäminen on hänen mielestään mitä suurimmassa määrin nimenomaan Venäjän intresseissä.

Ulkoministeri totesi, ettei mitään ole tietysti vielä osoitettu, mutta näissä yhteyksissä erilaiset tiedustelupalvelut ovat joutuneet ja niiden pitääkin joutua aina suurennuslasin alle.

Hän muistutti kuitenkin, että historiallisesti ja nykyaikanakin tiedustelupalveluilla tai niiden osilla on taipumus ryhtyä omavaltaiseen toimintaan, jolla ei ole poliittisen johdon siunausta. Tästä on esimerkkejä Suomestakin 1930 ja -40-luvuilta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat